Okay, you slay

25.4.16

in

#LEMONADE

Uh.. Ja daar was het ineens zonder aankondiging, geen promotie.
Mevrouw Beyoncé dropt eventjes een heel visueel album voor de tweede keer en niemand wist waar ze mee bezig was en natuurlijk wordt het weer een daverend succes.
Nu ben ik totaal geen Beyoncé fan, was wel onder de indruk dat ze het de eerste keer flikte uit het niets een heel visueel album dropte maarja dat was het ook wel een beetje.
Maar deze keer is het een ander verhaal, dit keer ben ik echt onder de indruk van haar album, niet alleen van de liedjes maar de hele film eromheen en de kracht van het beeld dat ze weergeeft.


De film bestaat uit elf hoofdstukken, elk weer sterker dan de vorige.
Het begint met intuition waar ze dus het gevoel heeft dat haar partner vreemd gaat. Verder gaat ze door iedere stage van boosheid. 
Denial en Anger waar ze prachtig met het lied hold up in een gele jurk van Givenchy  door de straten loopt met een honkbalknuppel en alles aan gort slaat.
Want eerlijk als een man vreemdgaat en je komt erachter kan ik me voorstellen dat je dat zou willen doen.

If this what you truly want. I can wear her skin over mine. Her hair, over mine, her hands as gloves, her teeth as confetti, her scalp a cap, her sternum, my bedazzled cane. We can pose for a photograph, all three of us, immortalized. 

DUST TO SIDE CHICKS
Hoofdstuk 4 en 5 Apathy en Emptiness.
Waar wel een paar van de meest krachtige gedichten worden verteld, geschreven door de Somalische Warsan Shire een bekende dichter uit Engeland.


Hoofdstuk 6 en 7
Acountability en Reformation.
Bij deze hoofdstukken is het alsof ze bij zichzelf te rade gaat en bedenkt wat ze wil van haar relatie.
Je ziet hier Beyoncé door de New Orleanse bayous met meerdere vrouwen en de beelden vond ik hier echt prachtig.

Hoofdstuk 8 en 9
Forgiveness en Ressurection.
Wow wat was ik toch blij om Jay Z te zien in deze video. Ik dacht ze zal hem toch niet zo te kijk hebben gezet?
In de clip van Sandcastles zie je de twee heel leuk en verliefd samen en lijkt alles goed. Die clip is echt een aanrader.

Als laatst de hoofdstukken 10 en 11, Hope en Redemption.
Hier lijkt Beyoncé vrede te hebben gesloten met haar partner maar ook belangrijk met haarzelf.
Ze heeft tegen de ontrouw en haar man gevochten en voor haar relatie en gezin te kiezen.
Bij deze laatste hoofdstukken kunnen we een kijkje nemen in het persoonlijke leven van Beyoncé en zien we beelden van hun bruiloft en de verjaardag van Blue Ivy.

My grandma said, nothing real can be threatened. True love brought salvation back into me. With every tear came redemption and my torturer became my remedy. So we're gonna heal, we're gonna start again. 

Wat vind jij van het album Lemonade?

X Deb.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten