Hebben jullie ook een toilet?

9.6.16

in


Kwam laatst een blog tegen van een collega mamablogger en die ging over het feit dat ze iets verschrikkelijks had meegemaakt in een grote winkel (de Primark.) en ze kon zich niet voorstellen dat het winkelpersoneel dit toe liet.
Nou wat dan precies? Dat zal ik je vertellen. Haar kindje mocht niet naar het toilet in de winkel toen mama daar aan het shoppen was. Ik heb de hele post gelezen met om de twee zinnen een diepe zucht. Laat mij bij het begin beginnen, dit is geen aanval zeker niet maar ik werk in een winkel dus ik kan een beetje uitleg geven vanuit een andere hoek. Dus hier gaan we.
Natuurlijk mama zou ik graag jouw kindje laten plassen maar jammergenoeg staan we hier nu in een winkel waar ik aan het werk ben en mij gewoon aan regels moet houden. Dat houdt dus in dat ik niet jan en alleman zo langs mijn magazijn naar het toilet kan sturen. Ik werk ook in een grote kledingwinkel, niet een café of de macdonalds waar je trouwens voor 50 cent gewoon kan plassen. Nee een kledingwinkel. 'Kan je voor mij geen uitzondering maken dan?' Wordt er dan gezegd maar als ik dat zou doen bij iedereen dat die vroeg ga ik de hele dag op en neer en krijg ik mijn eigen werk ook niet af. 'Jullie zijn een grote winkel waarom hebben jullie geen klantentoilet?'
Die hoor ik ook vaak voorbij komen en er is daar een simpele reden voor, klanten zijn rommelig en laten rotzooi achter. Stel je voor dat wij nadat wij de chaos in de winkel hebben ook nog eens openbare toiletten moeten schoonmaken? Ja sorry maar daar ben ik gewoon niet voor aangenomen. En hoe weet ik dat het een rommel zou worden? Nou ik heb vaker gebruikte tampons en luiers uit de paskamers moeten opruimen na een lange dag en geloof mij daar wordt je zeker niet blij van. Ik ben nog steeds er sterk van overtuigd dat jouw kind jouw verantwoordelijkheid is en je die niet bij winkelpersoneel moet neerleggen als jij te lang buiten blijft met je kind dat net zindelijk is. Dus lieve mama's wij willen graag helpen hoor waar wij kunnen maat vraag ons aub geen regels te overtreden want ik wil morgen nog graag een baan hebben zodat ik ook een goeie mama voor mijn kleine kan zijn.

Hoe kijken jullie hier tegenaan?

4 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar, ik heb ook in een winkel gewerkt. Ben blij dat wij iemand hadden die altijd de wc's schoonmaakte zoals in de HEMA. Dan krijg je een heel gesprek hoe blij ze zijn dat wij hier wel vriendelijk zijn en wel een wc hebben. 'mevrouw ik dacht dat u zo nodig moest, ik ben aan het werk'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als mama, heel herkenbare situatie en irritant als mijn kind zo nodig moet..heb dan ook ooit wel eens gebazeld prima dan doet ie het toch gewoon hier in de winkel in zijn broek. ---> Lees paniek...waar moet ik heen met kind AHHhhhhhhhhhhhhh
  Als verkoopmedewerkster ook heel herkenbaar want, toilet was destijds in de kelder bij de kluis en andere belangrijke zaken waar we klanten echt niet bij mogen laten zelfs geen zwangere vrouwen etc. je voelt je dan ook echt heel lullig om nee te moeten zeggen.
  Maar hey..rules are rules. Dus ik geef jou groot gelijk hoor!En jaaaa je hebt echt viespeuken erbij en ik zou er ook niet aan moeten denken om die zooi op te ruimen. Sommige openbare w.c.'s die ik in het buitenland tegen ben gekomen bijvoorbeeld zat gewoon poep op de muur gesmeerd!!!! ECHt ieuwie!
  Anyways..inderdaad doorsturen die handel naar een plaza mét pot.
  Leuk blog heb je. ^_~
  Liefs, Mijntje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik werk ook in een winkel en bij ons moeten ze ook door het magazijn naar het toilet. Als we met voldoende personeel staan en het gaat om kindjes, loopt een van ons mee naar het toilet, anders gaat het helaas ook niet. :-) Ik begrijp dat dit voor ouders vervelend kan zijn, maar zoals je zelf ook al zegt kan je in heel veel zaken gewoon naar het toilet! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat er bij jullie vaak even iemand kan meelopen is wel fijn idd. Maar als het niet kan, dan kan het niet. Ik denk soms ook wel het is hier geen restaurant.

   Verwijderen