Instagram business

31.10.16

in

Er valt mij iets op de laatste tijd op instagram en ik wordt er niet echt blij van.
Zoals menig blogger hou ik mijn cijfers een beetje in de gaten. Vroeger deed ik dat totaal niet maar sinds ik serieuzer ben gaan bloggen de afgelopen maanden heb ik dus iets gezien bij instagram. Wanneer ik een leuke foto post op instagram krijg ik er vaak een paar volgers bij en dat gaat vaker bij een nieuwe post. Ik zie dus steeds nieuwe volgers maar mijn volgeraantal gaat bijna niet omhoog, hoe dat kan vraag je je af? Dat had ik dus ook dus ik ging op onderzoek uit.

Handige app.
Er bestaan dus apps waarmee je je aantallen van je facebook, twitter en dus ook instagram kan bijhouden. Er was een app bij die volgers heette. Die heb ik dus snel gedownload en wat zag ik dan. Dat dus mensen ( en ook bekende bloggers en vloggers) die gaan je dan volgen en na een paar dagen ontvolgen ze je weer. Ik dacht ik hou dit even in de gaten en ja hoor het gros van mijn nieuwe volgers deed dit. Kijk ik volg mensen als je interresante posts hebt, als jouw feed mij niet echt boeit dan ga ik je niet volgen. Ik volg niet om het volgen. Maar blijkbaar doen genoeg mensen dit wel en maken er gewoon hun business van. 

Ik begrijp wel dat tegenwoordig als om cijfers draait en sommige pr bureaus niet met je willen samenwerken als je nummers laag zijn. Maar de kwaliteit van je blog groeit niet als je random mensen gaat volgen in de hoop dat ze dat ook bij jou doen. Mensen mogen zelf weten wat ze doen en tja als je een leuke instagram hebt dan volg ik je wel terug. Met mijn nieuwe app kan ik toch wel zien of je daarna snel ontvolgt.

Wat vindt jij hiervan? Of doe je dit zelf ook?

X Deb.

6 opmerkingen:

 1. Ik erger me daar zo aan! Verschrikkelijk gewoon! Sorry, maar dan blijf ik die accounts ook niet volgen, ook al vind ik hun posts boeiend...

  Groetjes,
  Trudie

  http://www.quirkyscrawls.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja heb je helemaal gelijk in. Ben ook wel gelijk afgeknapt wanneer ik het zie. Jammer dat ook hele bekende bloggers het ook doen.

   Verwijderen
 2. Ben het hier helemaal mee eens! Ik volg ook alleen mensen die ik ook echt wil volgen. En als een andere blogger en ik elkaar gaan volgen hou ik diegene ook stiekem nog even in de gaten, of ze niet daarna meteen weer ontvolgen. Ik ken mensen die mij regelmatig volgen en telkens weer ontvolgen, dus daar let ik op. Dan ontvolg ik diegene ook weer hoor, want daar trap ik niet in haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben hier ook achter gekomen en vind dat zo stom! Ik volg ook de mensen die ik wil volgen. Zo jammer dat dit gebeurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik merk hetzelfde, regelmatig meldingen van nieuwe volgers maar je totaal maar niet naar omhoog zien komen. Frustrerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja ik ken het! Zo irritant!
  Ik volg ook mensen die ik leuk vind en niet om het meer volgers krijgen.. 😳

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen