Ik poep hier ff, ok?

11.11.16

in

Zoals jullie wel of niet weten werk ik in een kledingwinkel in het centrum van Amsterdam. Ik zeg altijd de meest ondankbare banen zijn in de horeca en de retail. De stad is heel divers en zo kom je dus de meest aparte mensen tegen en dat op een dagelijkse basis. Geen dag is een uitzondering bij ons. Zo was die beruchte zondag ook. Vaker wordt ons gevraagd, door toeristen en Nederlanders of wij een toilet hebben. Wij hebben die niet voor klanten omdat wij daar regels voor hebben zoals ik had beschreven in een vorige blog. Vaak let ik na zo een vraag ietsjes extra op bij de paskamers omdat tja sommige mensen eigenaardig zijn. 

Geen gene
Dus die zondag. Op gegeven moment kwam er een aparte stink geur naar voren in de paskamers waarna een van mijn collega's is gaan kijken wat er aan de hand was. Onder een stapeltje kleding lag een sjaal, wat voor sjaal vraag je, nou een sjaal die handig gebruikt was als toiletpapier. Ja toiletpapier voor een hevige ontlasting. Een van de klanten kon het blijkbaar echt niet meer inhouden of had zo een slechte service gehad dat ze maar daar haar ontlasting heeft achtergelaten. Hoe haal je het in je hoofd zou denken, en toch gebeuren dit soort dingen heel vaak in onze winkel. Waarom? Omdat zodra de meeste mensen klant worden ze alle verantwoordelijkheid kwijtraken als mens, daarom wanneer er iets valt door hen en er vrolijk wordt doorgelopen. Want ja dat is toch niet mijn verantwoordelijkheid. Ik snap dat je er niet voor betaald wordt hoor maar vindt je het echt nodig om mij meer werk te geven?

Eerdere incidenten
Geloof het of niet het is niet de eerste keer dat iemand haar ontlasting achterlaat in de paskamer. In mijn zes jaar dat ik in deze winkel werk is het al de tweede keer. Dat plassen komt vaker voor, soms in een plastic zak, een flesje en soms laten mensen het gewoon lopen. Even een maandverbandje verwisselen is ook niet vreemd. Gebruikt of ongebruikt, de tijd van de maand of niet ik heb ze allemaal wel een keer gezien. Nu ik het zo allemaal achter elkaar lees lijkt het ongelooflijk maar het is waar. Vreemd genoeg heb ik in al die jaren nog nooit wat meegemaakt in de mannen paskamer. Die komen letterlijk passen en gaan weer weg. Niet zoals bij de vrouwen die om alles een heisa maken en vervolgens hun ontlasting achterlaten. Noem het wraak, noem het ledigheid. Ik kan het niet benoemen want ik kan mij nog steeds niet voorstellen dat je dit een ander aandoet. Wat voor dingen maak jij mee op werk?

XDeb.


2 opmerkingen:

  1. NEE JOH DIT MEEN JE NIET!! Haha! Wat super super super super superranzig! Ik moest wel stiekem lachen. Dit soort blogs vind ik fantastisch om te lezen. "Gelukkig" heb ik een doodnormale kantoorbaan :')

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha het is ongelooflijk maar waar. Terwijl ik het artikel aan het schrijven was dacht ik bah dit gebeurd allemaal echt !!

    BeantwoordenVerwijderen